Kies je ultieme dessertpizza via Bistroo!

Jul 25, 2023
Gepubliceerd in: Pizza

De dessertpizza: een zoete twist op een hartige Italiaanse klassieker

Kun jij van pizza’s geen genoeg krijgen? Dan hebben we goed nieuws voor je. Want na je pizza pepperoni, margherita, calzone of quattro formaggi kun je je pizzamaaltijd vervolgen met een heerlijke dessertpizza. Zoete pizza’s worden namelijk steeds populairder, waardoor je nu kunt kiezen uit allerlei varianten. Ontdek dus snel meer over de wereld van de dessertpizza’s en bestel je ultieme smaakcombinatie bij Bistroo!

De dessertpizza versus de authentieke pizza

Een dessertpizza heeft net als de hartige variant de oude vertrouwde pizzabodem. Maar de rest van de pizza heeft een zoete twist. Zo is de tomatensaus van een authentieke pizza vervangen door romige mascarpone, smeuïge Nutella of chocoladesaus. De toppings kunnen uit allerlei zoetigheden bestaan, zoals krokante koekkruimels, zachte marshmallows of sappig fruit. En ben je gek op chocolade? Dan is er voor jou bijvoorbeeld een dessertpizza die voornamelijk bestaat uit ingrediënten met cacao. Ook liefhebbers van noten vinden vast een lekkere variant tussen de zoete pizza’s.

Ontdek dessertpizza’s in allerlei verrassende smaakcombinaties 

Met een dessertpizza kun je eindeloos variëren. Om het kiezen makkelijker te maken hebben wij voor jou een aantal populaire zoete pizza’s verzameld. Maak snel kennis met deze heerlijke smaakcombinaties

Chocolade

Een echte klassieker onder de dessertpizza's is de chocoladepizza. Met een royale laag chocoladepasta en stukjes chocolade als topping is deze pizza de ultieme droom voor chocoladefans. Daarbij kunnen allerlei verschillende zoete toppings worden toegevoegd. Neem bijvoorbeeld poedersuiker, hazelnoten, marshmallows of aardbeien. Maar wat je ook kiest, een chocoladepizza is er een om je vingers bij af te likken

Nutella en banaan

Nog een populaire dessertpizza is de combinatie van Nutella en banaan. De ‘saus’ hierbij is een laag Nutella. De topping bestaat uit plakjes banaan. Deze zoete pizza krijgt nog meer smaak met hazelnoten en eventueel wat kokosrasp. Hou je dus van smeuïg en rijke smaken? Dan moet je zeker deze variant proberen.
pizza met nutella, banaan en marshmello's

Witte chocolade en framboos

Zoek je een charmante afsluiter voor een lunch of diner? Dan is een dessertpizza met witte chocolade en framboos de juiste keuze. De kleine rode frambozen ogen prachtig op de ondergrond van witte chocolade. Daarbij is de smaakcombinatie van de witte chocoladecrème met de friszure frambozen gewoonweg sensationeel

Fruitpizza

Wil je ook vitamines scoren bij het eten van je dessertpizza? Kies dan voor de fruitpizza. Deze pizza wordt belegd met een zoete roomkaas of mascarpone. Op deze romige basis kunnen allerlei soorten fruit liggen. Denk bijvoorbeeld aan een variant met verschillende bosvruchten, zoals aardbeien en bessen. Of ga voor een tropische verrassing met ananas, kiwi en banaan. 

Oreo’s

Wie kent de Oreo’s nu niet? De combinatie van twee ronde cacaobiscuits met een crèmige zoete vulling is onweerstaanbaar voor iedereen die van koekjes houdt. Dus zoek je als koekjesliefhebber een lekkere dessertpizza? Ga dan voor de Oreo-pizza. De basis van deze pizza bestaat uit een crèmelaag met daarop kruimels van Oreo-koekjes en een chocoladesaus.

Pizza met pindakaas en jam

Heb je weleens een boterham met pindakaas en jam op? Dan vond je deze combinatie vast verrassend lekker. Maar het kan nog beter! Want pindakaas met jam kan ook heel goed op een pizza. Doordat de dessertpizza eerst in de oven wordt gebakken, wordt het mengsel van pindakaas met jam nog smakelijker. 

Appeltaartpizza

Appels smaken fantastisch in een taart, maar ook op een pizza. Ben je een liefhebber van appeltaart? Dan ben je vast gecharmeerd van een appeltaartpizza. Deze bestaat uit een laagje appelcompote met een topping van plakjes appel, een snufje kaneel en een handje rozijnen. Deze dessertpizza maakt je nóg lekkerder met karamelsaus. Een royale toef slagroom erop maakt de smaak helemaal geweldig.
pizza met appelcompote, stukjes appel en rozijnen

Tiramisu pizza

Je dessertpizza kan ook helemaal in Italiaanse sferen blijven, want er bestaat ook een tiramisupizza. De ingrediënten van tiramisu smaken namelijk fantastisch goed met pizzadeeg. De bodem van de tiramisupizza wordt besmeerd met een laag mascarpone. Daarop komen in espresso gedrenkte vingerkoekjes plus cacaopoeder. Als finishing touch krijgt de tiramisupizza een strooisel met chocoladevlokken. Dit is een dessert om nooit te vergeten!

Dessertpizza: meer dan een toetje

Hoewel zoete pizza’s een perfecte afsluiting van een maaltijd zijn, kun je ze ook op allerlei andere momenten eten. Begin je dag bijvoorbeeld met een verrassend lekker ontbijt en kies voor een stukje fruitpizza. De romige laag mascarpone en de gezonde vruchten geven je vast een fantastisch ochtendhumeur. Of wil je wat lekkers bij de koffie? Een punt van de pizza met Nutella en banaan verzadigt vast je lekkere trek. En heb je last van een middagdip? Een stukje tiramisupizza bij de thee sleept je er vast doorheen. 
De deelbare dessertpizza: de ideale traktatie voor grote en kleine feesten
Het grote voordeel van pizza’s is dat ze heel makkelijk zijn te delen. Dat geldt ook voor dessertpizza’s. Daarom zijn deze hartstikke geschikt voor allerlei mooie momenten in je leven. Heb je bijvoorbeeld een verjaardagsfeest? Trakteer dan op verschillende zoete pizza’s. Of wil je op vrijdagavond gezellig het weekend inluiden? Nodig dan je beste vrienden uit en laat een royale zoete pizza komen. 

Bestel snel de lekkerste zoete pizza via Bistroo

Je ideale dessertpizza ontdek je eenvoudig en snel bij Bistroo! Via onze food order app vind je de lekkerste gerechten van allerlei eetgelegenheden bij jou in de buurt. Of je nu zin hebt in een klassieke chocoladepizza of een verfrissende fruitpizza, via Bistroo bestel je het allemaal.
Daarbij is de bestellingsprocedure heel simpel. Geef eerst je locatie op, zodat je kunt zien welke restaurants bij jou in de buurt dessertpizza's aanbieden. Kies je favoriete variant en plaats je bestelling. Binnen no-time kun je dan je dessertpizza afhalen of wordt deze thuisbezorgd. Een zoete pizza via Bistroo is dus hartstikke handig voor als je plotseling lekkere trek krijgt of een spontaan feestje wilt organiseren. 
Maak dus snel van je eten een feestje en bestel de ultieme dessertpizza via Bistroo!

 

Gerelateerde artikelen: