Kindvriendelijke sushi: ontdek varianten die in de smaak vallen bij kinderen

Oct 30, 2023
Gepubliceerd in: Sushi
Sushi is een Japanse delicatesse die goed scoort bij de Nederlanders. Maar voor kinderen kan sushi soms te complex of te pittig zijn. Dus wat doe je als je een gezellige sushi-avond wil met het hele gezin? Dan ga je op zoek naar kindvriendelijke sushi. Er zijn namelijk genoeg varianten waar kinderen dol op zijn. In dit artikel laten we je zien wat de beste sushi voor kinderen is. Zo weet je welke soorten je met een gerust hart kunt bestellen als je met het hele gezin wilt genieten van sushi.

Ga voor zachte smaken bij kindvriendelijke sushi

Kindvriendelijke sushi is geschikt voor de smaakpapillen van kinderen. Deze zijn namelijk nog volop in ontwikkeling. Daarom kunnen bittere ingrediënten of scherpe kruiden te stevig smaken voor de kleintjes. In sushi die geschikt is voor kinderen, zitten dus geen of weinig pittige kruiden. De kindvriendelijke sushigerechten bevatten alleen ingrediënten die een zachtere smaak hebben en door kinderen meestal lekker worden gevonden. Denk hierbij aan komkommer, avocado, zalm en tonijn. 

Sushi voor kinderen: let op het formaat 

Het is een goed idee om bij het kiezen van sushi voor jonge kinderen de kleinste varianten te nemen. Dit omdat kinderhandjes deze makkelijker kunnen hanteren. Ook als ze al met stokjes willen eten, zijn kleine sushisoorten makkelijker voor kids. Bovendien bestaan er speciale chopsticks voor kinderen die het eten van sushi eenvoudiger maken. Dus ga je sushi voor kinderen bestellen? Zorg dan dat je deze chopsticks in huis hebt. Of laat ze lekker met hun handen eten.

Maak sushi eten extra feestelijk met mooie kleuren

Behalve de smaak en het formaat is ook de presentatie belangrijk. Gelukkig zijn de ingrediënten van sushi van nature kleurrijk. Maak dus vooral gebruik van deze visuele aantrekkingskracht bij het kiezen van kindvriendelijke sushi. Kies voor kleurrijke exemplaren, zodat je kind meteen geniet van een vrolijk bord. 

De beste kindvriendelijke sushi-opties

Heb je de digitale menukaart van een Japans restaurant voor je en moet je een keuze maken voor kindvriendelijke sushi? Dan duizelt het je vast door alle verschillende soorten sushi die je ziet staan. Wij hebben daarom de volgende kindvriendelijke suggesties voor je verzameld.

Maki

Maki is een waar feest voor kinderogen. Daarbij is deze sushisoort klein en makkelijk vast te houden. De basis van dit gerecht bestaat uit rolletjes rijst die zijn gewikkeld in zeewier. Verder kunnen de ingrediënten variëren. Zo kun je kiezen voor maki rolls met komkommer of avocado. Deze ingrediënten zijn mild van smaak en vallen bij de meeste kinderen in de smaak. Of lust je kleine al vis? Neem dan een maki roll met zalm of krabstick als kindvriendelijke sushi.

Uramaki

Nog een leuke sushivariant is uramaki. In tegenstelling tot maki zit het zeewier hierbij aan de binnenkant. De buitenkant bestaat uit rijst met een garnering van sesamzaad of viseitjes. Deze eitjes kunnen oranje, rood, zwart of groen zijn.  Hierdoor ziet uramaki er erg vrolijk uit. Qua smaak vind je voor uramaki ook genoeg mogelijkheden voor een kindvriendelijke sushi. Neem bijvoorbeeld de zogenaamde California roll. Deze bestaat meestal uit zalm of krabstick plus avocado en komkommer.

Nigiri

Nog een topper onder de kindvriendelijke sushi is nigiri. Dit is een langwerpig bolletje rijst met daarop een plakje vis of een garnaal. Om de presentatie compleet te maken, zijn de rijst en het ingrediënt vastgemaakt met een dun reepje zeewier. Naast vis of zeevruchten zijn er ook andere toppings voor een nigiri mogelijk. Wat denk je bijvoorbeeld van een combinatie van zalm en avocado?  Eet je kind liever geen vis? Dan is nigiri met alleen avocado of zeewier een goede optie. Of kies voor de nigiri tamago. Op het bolletje rijst ligt dan een stukje omelet; lekker vegetarisch.
diverse nigiri

Temaki

Een temaki maakt kinderen vast razend nieuwsgierig. Dit is namelijk een gevuld hoorntje van zeewier. Daarin zit vaak rijst met andere ingrediënten, zoals vis en groenten. Verder is niet alleen de smaak en het uiterlijk van een temaki aantrekkelijk, maar ook het eten ervan is een feest. Deze sushisoort peuzel je namelijk gewoon uit je hand. Bovendien kun je, net als bij een ijsje, ook het hoorntje opeten.

Tempura rolls

Maak van het sushi eten echt een feest met tempura rolls. Dit zijn sushi rolls met gefrituurde ingrediënten, zoals garnalen of groenten. De knapperige textuur en milde smaak maken deze rolls favoriet bij kinderen. Tempura rolls zijn ook ideaal als je kind de rauwe ingrediënten van de andere sushisoorten nog een stap te ver vindt.

Fruitige sushi

Fruit is lekker zoet. Daardoor past het perfect in kindvriendelijke sushi. Kijk op de menukaart bijvoorbeeld naar sushi met zalm en mango. Ook bestaan er maki’s met alleen fruit, zoals de banana maki. Verder kun je ook sushi als dessert nemen. Hierbij wordt de sushi gemaakt van zoete dessertrijst en bestaat de vulling uit fruit.

Extra tips voor een kindvriendelijke sushi-avond

Ben je er uit met wat voor sushi je je kind blij maakt? Dan zijn hier nog een paar tips voor een geslaagd sushidiner voor de kleintjes.  Zorg bijvoorbeeld voor voldoende sojasaus om de sushi lekker hartig te maken. Met wasabi en gember kun je beter voorzichtig zijn vanwege de sterke smaak. 

Je kunt sushi ook combineren met andere Japanse gerechten. Zo kunnen kinderen verschillende smaken ontdekken en wordt de maaltijd gevarieerder. Kies bijvoorbeeld voor edamame. Dit zijn sojabonen met een frisse groene kleur. Ook gezond en lekker is een zeewiersalade. Het leukste is om alle sauzen en bijgerechten apart aan te bieden, zodat je kind zelf de hoeveelheid kan kiezen.

Bestel kindvriendelijke sushi via Bistroo

Heb je trek in sushi gekregen? Maak dan het feest compleet en bestel samen met je kind de lekkerste sushigerechten via Bistroo. Op ons platform vind je een ruim aanbod aan restaurants die heerlijke, kindvriendelijke sushi aanbieden. Bij ons zijn namelijk niet alleen de grote restaurantketens aangesloten, maar ook de kleine, lokale restaurateurs. Hierdoor vind je via ons unieke sushirestaurants bij jou in de buurt. 

Geef eenvoudig je locatie op om te ontdekken welke sushirestaurants bij jou thuisbezorgen of waar je kunt afhalen. Daarna hoef je alleen nog maar te bestellen en samen met je kind(eren) te genieten van de lekkerste sushi bij jou thuis!

Gerelateerde artikelen: