Lunch & More is klaar voor de toekomst: online en via QR-codes op tafel bestellen

Feb 13, 2023
Gepubliceerd in: Zakelijk
Op de markt in hartje Eersel vind je de gezellige lunchtent Lunch & More. Met een ruime keuze uit heerlijke broodjes, soepen, salades, burgers en meer is hier voor ieder wat wils. Ook voor afhalen kun je er terecht, en bij bedrijven worden zelfs lunches geleverd. Tijdens de lockdowns heeft Lunch & More de kans gegrepen om een digitaliseringsslag te maken: bestellingen voor afhalen plaatsen kon ineens online en toen het terras weer open mocht kon er middels een QR-code op tafel een bestelling geplaatst en afgerekend worden. Benieuwd hoe ze dit hebben aangepakt en hoe dit beviel? Nancy Peels, mede-eigenaar van Lunch & More, vertelde ons er alles over. 

Al 15 jaar is Lunch & More een feit in Eersel. Nancy hielp al een tijdje mee met administratieve werkzaamheden, betalingen en de post naast haar andere werk. “Het werd steeds drukker, dus op een bepaald moment was ik twee banen naast elkaar aan het uitvoeren. Dat ging natuurlijk niet, dus toen heb ik ervoor gekozen om me volledig op Lunch & More te richten,” legt Nancy uit. “Toen 10 jaar geleden de kans zich aandiende om Lunch & More uit te breiden, werd ik gevraagd mede-eigenaar te worden. Zelf heb ik als fotograaf lang een eigen onderneming gehad. Het ondernemen als mede-eigenaar trok mij vooral aan, dus natuurlijk zei ik ja!” 

Van bellen naar online bestellen

Toen de horeca moest sluiten op last van de lockdown, namen de afhaalbestellingen in een rap tempo toe. “Voorheen konden klanten ook al bestellingen afhalen. Alle bestellingen werden telefonisch geplaatst. Toen mensen dus niet meer op ons terras of binnen konden komen lunchen, namen de afhaalbestellingen gigantisch toe. En daardoor was het druk op de lijn: een collega was bijna de hele dienst telefoontjes aan het opnemen. Daarom hadden we snel een website nodig waarop besteld kon worden,” vertelt Nancy.  

Via één van de medewerkers kwam Lunch & More bij Bistroo terecht. Een foodplatform met haar wortels in softwareontwikkeling. Voorop voor Bistroo staat dat ze ondernemers in hun kracht zetten, met supersnelle service, eerlijke prijzen en transparante werkwijze. Nancy is enthousiast over de samenwerking. “We kwamen in contact met Bas Roos, oprichter van Bistroo, toen het bedrijf nog vrij jong was. Binnen een paar dagen stond onze food webshop live! Vanaf dat moment konden klanten zowel telefonisch als via de webshop bestellen, en konden we een stuk sneller en efficiënter te werk gaan.”

‘Contactloos’ open

“Op een gegeven moment mochten we de terrassen weer openen, maar dit moest wel zoveel mogelijk contactloos. Zodoende zijn we gaan werken met QR-codes op de tafels, waarmee gasten via hun smartphone het menu kunnen bekijken, een bestelling kunnen plaatsen en direct kunnen afrekenen,” vertelt Nancy. “Bistroo bood deze oplossing aan. En voor het contactloze serveren was het op dat moment een perfecte oplossing. Mensen snapte de noodzaak en maakten allemaal gebruik van het bestellen middels QR-code.” 

“In de eerste instantie hadden we verwacht dat dit zou schelen in de nodige bezetting, maar doordat mensen dat praatje toch wel heel erg gemist hadden merkten we dat alle mensen gewoon nodig waren. Dat is natuurlijk ook het gezellige van een dorp. Ik denk dat het in de stad misschien wel een hoop kan schelen.” 

Klaar voor de toekomst

Met de nieuwe oplossingen heeft Lunch & More de lockdowns aangegrepen om te innoveren en om te kijken of digitale oplossingen in hun voordeel konden gaan werken. “Er wordt nu nog gewerkt aan de koppeling van het QR-code bestelsysteem met ons eigen bestelsysteem, zodat gasten tijdens hun bezoek zowel via de code als bij een collega iets kunnen bestellen. Bistroo luistert goed naar wat we nodig hebben en past waar mogelijk hun service hierop aan,” aldus Nancy. “En de afhaalbestellingen van klanten en bezorgbestellingen van bedrijven lopen nog steeds goed door, dus dit blijven we zeker doen in de toekomst!” 

Gerelateerde artikelen: