Gezellig smikkelen met de kids!

May 11, 2023
Gepubliceerd in: Promoties
Het avondeten kan een uitdaging zijn met jonge kinderen. Het lijkt soms alsof ze nooit stil kunnen zitten, laat staan hun bord leeg eten. Maar vrees niet! Wij delen graag handige tips en trucs om van het avondeten een gezellige ervaring te maken. Bovendien delen we ook een lijst met gezond eten dat kinderen vaak lekker vinden. Laten we beginnen!

Maak het gezellig!

Samen eten met je kinderen mag echt wel gezellig zijn! Leg bijvoorbeeld kleurplaten neer die ze tijdens het koken kunnen inkleuren en daarna deze eventueel als placemat kunnen gebruiken. Als je liever niet de prachtige creaties van je kids wil gebruiken als placemats, dan kun je ook kleurrijke placemats en gekleurde servetten op tafel leggen voor net dat beetje extra sfeer en gezelligheid! Zet ook een muziekje op die de kids leuk vinden, dan blijven ze lekker bij jou aan tafel zitten.
Gezellig in de keuken

Maak van het eten een avontuur

Organiseer bijvoorbeeld verschillende thema avonden waar het eten centraal staat. Denk aan een Italiaanse avond met authentieke pasta en rode wijn (ranja voor de kids), combineer dit ook eens met een leuk Italiaans muziekje! Je kunt ook samen met je kids op smakenreis rond de wereld gaan. Bestel bijvoorbeeld Mexicaanse taco’s of Japanse sushi. Laat je kinderen ook raden wat er in het eten zit, zo leren ze spelenderwijs nieuwe gerechten kennen.

Bedenk een verhaal bij het eten

Bedenk bij het eten kleine verhaaltjes over bijvoorbeeld een prins die een heel bord groenten moest opeten om een schat met goud te veroveren van de piraten, of van een prinses die ontsnapt aan de slapende draak door nog 5 hapjes te nemen. Laat je kinderen de hoofdrolspelers in het verhaal zijn, zo wordt dit extra leuk voor hen en hebben ze een extra motivatie om hun bord leeg te eten.

Beperk afleidingen en geef zelf het goede voorbeeld!

Spreek duidelijke regels af met je kinderen over de telefoon, iPad, etc. Geef hier ook het goede voorbeeld bij door deze apparaten zelf weg te leggen en samen heerlijk te genieten van het eten. Wist je dat kinderen hun ouders vaak na doen? Als jij het goede voorbeeld geeft door netjes en gezond te eten, zullen je kinderen dit ook gaan doen!

Betrek je kids bij het koken!

Maak samen met je kids overheerlijke gerechten klaar. Door dit samen te doen zullen zij hun harde werk extra graag willen opeten! Ben je nu niet zo’n ster in de keuken? Laat je kinderen dan hun eigen gerecht kiezen als jij lekker bestelt op Bistroo!
Samen koken met de kids

 

 

Gerelateerde artikelen: