Gezond en genieten: dit zijn dé food trends voor 2021

Mar 10, 2021
Gepubliceerd in: Food Trends
Nadat we vorig jaar allemaal wat coronakilo’s erbij hebben gekregen, gaan we in 2021 weer gezonder eten. Door de pandemie denken we meer dan ooit aan het opbouwen van onze weerstand, maar ook aan waar ons eten vandaan komt. Verder leveren de noodzakelijke maatregelen natuurlijk ook veel creatieve ideeën op. Deze zien we terug in de food trends voor 2021.

Plantaardige producten

Plantaardig eten of plant based neemt steeds vaker een plaats in op de menukaart. Inmiddels zijn we bekend met vleesvervangers, maar ook voor andere dierlijke producten komen er steeds meer alternatieven. Zo is plantaardige melk al een tijd populair, zoals sojamelk en amandelmelk. Naast dat er steeds meer varianten komen, zien we ook steeds vaker plantaardige yoghurt en zelfs plantaardige kaas. Blok63-S heeft zelfs een vegan hotdog mét vegan mayonaise. Vegan eten bestellen wordt zo steeds makkelijker. Er is genoeg om uit te proberen!

-
Andere culturen

Nu we de afgelopen tijd weinig uitjes hebben gehad, proberen we onszelf op andere manieren te vermaken. Probeer eens iets nieuws! Natuurlijk steunen we onze favoriete restaurants, maar een keer ander eten online bestellen kan ook heel spannend zijn. Probeer eens de Dominicaanse keuken van La Bandera! Zo kunnen we lokaal eten bestellen en ons toch even in een ander land wanen.

Loaded fries

Je ziet ze steeds vaker op het menu staan: loaded fries. We kennen natuurlijk de kapsalon en misschien heb je ook al eens poutine gehad: een typisch Canadees gerecht bedekt met kaaswrongel en jus. Loaded fries worden echter naar een nieuw niveau getild met steeds meer ingrediënten. Zo heb je frietjes met pulled pork, Mexicaanse loaded fries, pizza fries, Aziatische frietjes, loaded sweet potato fries of de Amerikaanse klassieker chili cheese fries. Of wat dacht je van cheese fries met jalapeños van Woeste Burgers?

De borrelplank

De welbekende borrelplank krijgt steeds meer varianten. Hoewel de traditionele borrelplank met kaas en bitterbal, of goede charcuterie erg gewaardeerd wordt, wordt de plank ook steeds populairder voor andere producten. Wat dacht je van een hot chocolate plank, met chocolade en marshmallows, of juist een zomerse borrelplank met exotisch fruit. Toch liever een mix van allerlei borrelhapjes? Probeer dan eens de luxe borrelplateau van Herberg het Oude Loo!

Lokale producten kopen

De pandemie zet ons ook aan tot nadenken. Er wordt vaak gesproken over het positieve effect van de pandemie op de natuur en het milieu. Hierdoor willen steeds meer mensen weten waar hun eten vandaan komt. Mensen willen biologisch eten en versproducten, gaan lokale producten kopen en soms zelfs direct bij de boer kopen. Vers eten bestellen wordt steeds populairder. Phood  biedt zelfs een maaltijd box vol met verse producten afkomstig van hun eigen duurzame farm!

Wil jij weten bij welke lokale ondernemers je al versproducten kunt bestellen? Kijk dan op Bistroo.nl

Hard seltzers

Al een tijdje helemaal hip in Amerika, maar langzaam komt het ook naar Europa: de hard seltzer. De hard seltzer is een licht-alcoholische drank van bruiswater met een fruitsmaakje. Ook fijn: het gemiddelde blikje hard seltzer bevat maar de helft van de calorieën van een blikje bier.

Dinerboxen

Met een beetje hulp kook jij zelf de sterren van de hemel. Maaltijdpakketten kenden we al, waarbij je wekelijks de juiste hoeveelheid boodschappen voor enkele gerechten thuisgestuurd krijgt. Veel restaurants zijn echter ook op deze trend gesprongen met een dinerpakket. Hierbij krijg je niet je gangen kant-en-klaar thuis, maar ga je zelf met de gerechten van het restaurant aan de slag. Wat dacht je van de Thuis uit eten box? Met een beetje begeleiding van de lokale chef-kok op papier zet jij zo zelf een high end diner op tafel! Kook samen met je partner en je hebt een leuke avond in jullie eigen thuis-restaurant
-
Eten bezorgen en afhalen

Het afgelopen jaar is eten laten bezorgen en afhalen onmisbaar geworden voor de horeca. Restaurants komen met steeds meer creatieve oplossingen voor bijvoorbeeld feestdagen, waarbij online bestellen niet meer weg te denken is. De kwaliteit van bezorgmaaltijden gaat omhoog en ook afhalen bij je favoriete horecaondernemer blijft mateloos populair. Steeds meer restaurants proberen take-away een beleving voor thuis te maken!

Lekker eten bestellen doe je bij Bistroo.nl onder eerlijke voorwaarden. Zo hebben jij en jouw favoriete horecaondernemer er profijt van!

Duurzame verpakkingen

Al dat eten laten bezorgen of afhalen kost natuurlijk veel verpakkingsmateriaal. Dat is zonde en ook niet goed voor het milieu. Mensen staan hier steeds vaker bij stil, daarom zoeken veel restaurants naar duurzamere verpakkingsmaterialen voor hun bezorging. Bovendien geldt vanaf 3 juli 2021 een verbod op diverse plastic wegwerpartikelen, zoals plastic rietjes en borden. Na papieren rietjes zullen er dus nog veel meer duurzamere alternatieven komen!

Ook gezond eten bestellen? Kijk op Bistroo.nl om lokaal eten te bestellen.

Twitter

Instagram

Facebook

Restaurant aanmelden

Gerelateerde artikelen: