De lekkerste foodtrends van 2023

Feb 9, 2023
Gepubliceerd in: Food Trends
Benieuwd welk eten en drinken de trendsetter van 2023 gaat worden? Lees dan gauw verder!
Wij hebben 6 voedseltrends voor jou op een rijtje gezet, zodat jij weer helemaal bij bent met de laatste trends!

Veganistisch & Plantaardig

De trend van veganistisch en plantaardig eten wordt steeds populairder naarmate meer mensen streven naar een meer milieubewuste levensstijl. Plantaardige diëten zijn niet alleen goed voor het milieu, maar kunnen ook ongelooflijk voedzaam en lekker zijn. Dit wordt weerspiegeld in de trends van het komende jaar, waarbij steeds meer restaurants meerdere gerechten met plantaardige ingrediënten aanbieden.
Naast restaurants beginnen ook supermarkten een grotere verscheidenheid aan veganistische en plantaardige producten aan te bieden. Dit maakt het gemakkelijker voor degenen die willen overstappen op een plantaardig dieet om opties te vinden die bij hun smaak passen. Met de toenemende beschikbaarheid van deze producten is het geen wonder dat veganistisch en plantaardig eten zo populair wordt. Niet alleen is het goed voor het milieu, maar het kan ook een overvloed aan gezondheidsvoordelen bieden voor degenen die ervoor kiezen om dit soort dieet te volgen.

Visvervangers

Door de stijgende vraag naar eiwitten uit de zee worden visvervangers steeds populairder. Deze producten worden vaak gemaakt van verschillende plantaardige ingrediënten, zoals paddenstoelen, peulvruchten, noten en bonen. Niet alleen bieden deze alternatieven een gezondere optie voor consumenten die op zoek zijn naar alternatieve eiwitbronnen, maar ze kunnen ook helpen onze impact op het milieu te verminderen door overbevissing van bepaalde soorten te voorkomen. Naarmate meer mensen deze bewuste keuzes maken van het verminderen van hun visconsumptie en overstappen op plantaardige versies van hun favoriete gerechten, zal de vraag naar visvervangers naar verwachting blijven toenemen in zowel supermarkten als restaurants.

Mocktails

Mocktails worden een populaire trend omdat ze een optie bieden die niet alleen lekker en vol van smaak is, maar ook gezonder dan traditionele cocktails. Mocktails gebruiken minder of geen alcoholische dranken, zodat u kunt genieten van dezelfde geweldige smaken zonder de alcohol en de calorieën. Dit maakt ze perfect voor wie calorieën wil besparen, gezond wil blijven of gewoon helemaal niet wil drinken. Of u nu op zoek bent naar verfrissende drankjes voor uw volgende feestje of probeert in vorm te blijven voor de zomer, mocktails zijn de ideale keuze!
Mocktails

Gezonde Snacks

In 2023 worden gezonde snacks steeds populairder. Deze vraag wordt gedreven door de erkenning door de consument van de gezondheidsvoordelen van de consumptie van biologische producten, alsook door de groeiende bezorgdheid over voedselveiligheid en duurzaamheid. Mensen in 2023 zijn op zoek naar een gezonder alternatief voor de traditionele zoete en zoute snacks die de schappen van supermarkten domineren. Bedrijven reageren op deze marktvraag met de introductie van meer voedzame opties zoals eiwitrepen, noten, zaden en fruitsnacks die een geweldige smaak en textuur bieden zonder afbreuk te doen aan kwaliteit of gezondheid. Consumenten in 2023 hebben toegang tot een breed scala aan gezonde snackopties die hen helpen hun dieetdoelen te behalen en toch te kunnen genieten van heerlijke gezonde snacks.

Pittig Eten

De trend van pittig eten explodeert in 2023 met gerechten die steeds pittiger en smaakvoller worden. Dit is te zien aan de groeiende populariteit van hete sauzen, rubs, en vele andere items om smaak toe te voegen aan voedsel. Bovendien bieden sommige restaurants nu speciaal gemaakte vurige gerechten aan of voegen ze nog hetere opties toe aan bestaande menu's. Naarmate meer mensen de toenemende hoeveelheid beschikbare kruiden uitproberen, lijkt deze nieuwe nadruk op hete smaken niet op te houden, aangezien het steeds meer deel gaat uitmaken van de gewone keuken.

Lekker Lokaal

Naar verwachting zal lokaal geproduceerd voedsel tegen 2023 steeds populairder worden als gevolg van het toenemende bewustzijn van milieukwesties en de wens om lokale bedrijven te steunen. Lokale voedselproductie is niet alleen goed voor het milieu, maar ondersteunt ook een levendige lokale economie, biedt banen en vergroot de groeimogelijkheden. Bovendien kunnen klanten er zeker van zijn dat ze verse, duurzame producten krijgen omdat ze een lange toeleveringsketen omzeilen. Een eigen moestuin beginnen wordt steeds populairder!
 

Gerelateerde artikelen: