Is Chinees bestellen gezond? - Hoe kun je Chinees bestellen en gezond blijven eten?

Nov 13, 2023
Gepubliceerd in: Chinees eten
Chinees eten staat bekend om zijn unieke smaken. Toch is er vaak de vraag: Is Chinees bestellen eigenlijk wel gezond? Laten we eens dieper duiken in de Chinese keuken en bepalen of er gezonde gerechten zijn om te eten. Bij Chinees eten wordt vaak gedacht aan smaakversterkers, suikers en vetten. Hoewel deze ingrediënten bijdragen aan de kenmerkende heerlijke smaak van het voedsel, is het goed om te weten dat er ook gezondere opties zijn. Bij het bestellen van Chinees kun je slimme keuzes maken die zowel je lust als je gezondheid ten goede komen.

Wat kun je doen?
Een verstandige keuze bij het bestellen van Chinees is het selecteren van gerechten die gestoomd, gegrild of gebakken zijn, in plaats van gefrituurd. Gestoomde groenten en mager vlees behouden meer voedingsstoffen en verminderen de inname van overtollige vetten. Denk hierbij aan gestoomde dumplings, gegrilde kipgerechten of gebakken vis.
Gestoomde Dumplings
Een andere manier om je Chinese maaltijd gezonder te maken, is door aandacht te besteden aan de sauzen. Veel traditionele sauzen bevatten hoge gehaltes aan zout en suiker. Vraag om de sauzen apart te serveren, zodat je zelf de controle hebt over de hoeveelheid die je toevoegt. Sojasaus met een lager natriumgehalte en gerechten met veel verse kruiden en specerijen kunnen ook een smaakvolle en gezonde toevoeging zijn.
Chinees rijst met saus
Combineer je hoofdgerecht met een portie gestoomde rijst of noedels en voeg verse groenten toe aan je maaltijd. Het toevoegen van groenten verhoogt niet alleen de voedingswaarde van je maaltijd, maar zorgt er ook voor dat je een gebalanceerde en gezonde maaltijd hebt.

Kortom, Chinees bestellen kan zeker een gezonde keuze zijn, mits je bewuste keuzes maakt. Kies voor gestoomde, gegrilde of gebakken gerechten, let op de sauzen en vul je maaltijd aan met verse groenten. Op deze manier kun je nog steeds genieten van de rijke smaken van de Chinese keuken, terwijl je je gezondheid op de eerste plaats zet. Dus, de volgende keer dat je besluit Chinees te bestellen, onthoud dat een gezonde en smaakvolle ervaring binnen handbereik is. Eet smakelijk!
 

Wil je meer weten over Chinese eetgewoonten? Lees dan ook: 

Gerelateerde artikelen: