Booij Kaasmakers

Kaas • Zuivel & eieren • Borrelhapjes • Vleeswaren, spreads & tapas

Wij maken kaas! Op onze boerderij in Streefkerk maken wij met veel aandacht en plezier rauwmelkse kazen van de verse melk van onze buren. Zelf kaas maken vinden wij het mooiste wat er is; elke dag werken aan een beter en mooier product.

Booij Kaasmakers
Menu
Menu
Kazen
Schaap en Koemelk kazen
Geitenkaas
Specials

Kazen


Buurenkaas Jong
De jongste kaas die wij maken is heerlijk romig en zacht. Mild van smaak en subtiel. De kaas heeft zachte, frisse tonen waarin je de melk kunt herkennen. De smeuïge structuur van de jonge kaas vinden wij erg belangrijk.
€ 3,90
Buurenkaas Jong Belegen
De Jong Belegen is zacht, romig en heeft de frisse smaak van melk en een beginnend pitje van gerijpte kaas. De structuur van deze Jong Belegen kaas is bijna boterig en smelt op de tong.
€ 4,20
Buurenkaas Belegen
Een romige kaas die toch al de pittigheid heeft van een gerijpte rauwmelkse kaas. Je proeft alle eigenschappen van de melk terug in de kaas. Het zoetje, de friszure aroma’s zoals citrus en de mooie nootachtige tonen zijn te ontdekken en maken deze kaas veelzijdig van smaak.
€ 4,50
Buurenkaas Extra Belegen
Deze kaas heeft de pittigheid van een oude kaas en de romigheid van een jonge kaas. Vaak ontdek je een beginnend kristalletje (calcium, geen zout!) en de gerijpte kaas zorgt voor een langere nasmaak.
€ 4,95
Buurenkaas Oud
Een goede oude kaas is de grootste uitdaging van de kaasmaker. Alles moet goed zijn gegaan: het melken, het kaasmaken én het rijpen. Deze oude kaas is een jaar gerijpt. Wij streven naar een romige oude kaas, die nog net smelt op de tong en waarbij zoet, zuur, zout en bitter allemaal een beetje aanwezig zijn, maar niet te veel. Mooi in balans en je blijft smaken ontdekken tijdens het proeven. In 2018 won deze kaas de prijs voor beste Ambachtelijke Oude Kaas van Nederland.
€ 5,55
Buurenkaas Overjarig
Deze prachtige Buurenkaas heeft meer dan 20 maanden gerijpt, heeft kristalletjes en is nog steeds romig. Een kaas die bij het maken ‘droog’ gemaakt wordt, met als resultaat dat de kaas juist romig wordt naarmate hij langer heeft gerijpt. En ook meer smaak krijgt. Bij goed proeven ontdek je vele smaken, zoals citrus en noten, en blijft de nasmaak lang achter in de mond.
€ 6,00
Buurenkaas Fenegriek
Een heerlijk zachte en romige jonge rauwmelkse kaas met de subtiele nootachtige smaak van fenegriek. We letten er goed op dat zowel de kaas als de fenegriek tot zijn recht komt. Fenegriek is een kruid dat van oorsprong afkomstig is uit de Indische keuken. Het mooie aan dit kruid is dat de kaas anders rijpt en echt een combinatie van smaken vormt.
€ 4,65
Buurenkaas Brandnetel
Deze Goudse kaas is jong belegen. Hij is lekker romig en toch al vol van smaak. Door de toevoeging van verschillende groene kruiden wordt de brandnetelsmaak voller. Lekker voor de afwisseling.
€ 4,65
Buurenkaas Szechuanpeper
Deze frisse kaas is ontstaan door een zoektocht naar een nieuwe kruidenkaas. De aromatische peper uit de gelijknamige provincie Szechuan in China past perfect bij de boerenkaas. De frisse tonen van de citrus vormen een mooi contrast met de romige, belegen kaas. De kruidige smaak van de peper en de gerijpte smaak van de kaas geven de smaak een extra diepgang
€ 4,95
Buurenkaas Truffel
De zwarte zomertruffel uit het Italiaanse Umbrië zorgt voor een subtiele truffelsmaak. We hebben lang gezocht naar de juiste receptuur, waarbij de kaas in balans is met de truffel. We zijn uitgekomen op deze extra belegen, maar romige boerenkaas met pittige truffelsmaak die niet overheerst. Voor zover we weten is dit de enige gerijpte truffelkaas mét verse truffel die in Nederland gemaakt wordt.
€ 6,75
Buurenkaas Komijn
Een van de eerste kruidenkazen die werd gemaakt in Nederland. Een klassieker die blijft. Dit aromatische zaadje heeft een peperige en nootachtige smaak. Door de kaas langer te laten rijpen, is de kaas in balans met de smaak van de kruiden.
€ 5,25
Buurenkaas Kruidnagel
Een pittige, kruidige kaas die smeuïg blijft als een extra belegen kaas. De kruidnagel beïnvloedt de smaak op de langere termijn, door de langzame rijping. Hierdoor wordt de kaas aromatisch en heeft deze een pittige smaak. Anders dan aan de Friese Nagelkaas wordt aan onze kruidnagelkaas geen komijn toegevoegd, waardoor hij een pure smaak heeft..
€ 5,25
Buurenkaas Daslook
Een zachte en jong belegen boerenkaas als basis, met als toevoeging daslook. Daslook is het zusje van knoflook, iets zachter van smaak en wij gebruiken alleen het loof. Daslook groeit onder andere in de Limburgse en Duitse bossen, herkenbaar aan de witte bloemetjes, groot blad (het bladgroen lijkt op dat van de Lelietjes van Dalen) en een typische geur die iets van knoflook weg heeft.
€ 4,35
Buurenkaas Mediterraan
Een heerlijk zachte en romige jong belegen rauwmelkse kaas met de pittige smaak van Italiaanse kruiden en een vleugje knoflook. De kaas krijgt een echt mediterraans tintje door de toevoeging van zwarte olijven en zongedroogde tomaat.
€ 4,65
Buurenkaas Mosterd
Een belegen kaasje met mosterdzaadjes, gaat erg goed samen met een biertje. De mosterdzaadjes geven een licht notige smaak aan de kaas.
€ 4,65

Schaap en Koemelk kazen

Kazen van 2 soorten melk

Buurenkaas Morbuur
Deze kaas is een blikvanger; koemelk en schapenmelk gescheiden door een dun laagje as, maar in perfecte harmonie.
€ 7,05
Buurenkaas Witmoes
Deze kaas is gemaakt van twee soorten melk: Schapenmelk en koemelk van de van de Familie van den Dool in Langerak. De naam komt van mengelmoes; de schapen van Van den Dool zijn een mix van verschillende soorten rassen. Een mooie mengelmoes wat mooie kaasmelk oplevert!De koeien zijn van het ras Fleckvieh, wat een dubbel doel koe is, dat wil zeggen voor melk én voor vlees.
€ 6,00

Geitenkaas


Buurenkaas geit Jong
Wij maken harde geitenkazen met de melk van onze buurman Tijmen Verkuil. Deze kaas is fris van smaak en romig van structuur. De geitenmelk is makkelijker verteerbaar dan koemelk.
€ 5,40
Buurenkaas geit Jong Belegen
De Jong Belegen geitenkaas is zacht, romig en heeft de frisse smaak van melk en een beginnend pitje van gerijpte kaas. De structuur van deze Jong Belegen kaas is smeuïg en smelt op de tong.
€ 5,55
Buurenkaas geit Belegen
De belegen geitenkaas is een tikkeltje droger dan de jong belegen geitenkaas. De smaak is notig en licht zoet. Deze kaas is heerlijk in een salade of over een ovenschotel.
€ 6,30
Buurenkaas geit Extra Belegen
Geloof het of niet, maar we hebben nu ook heerlijke extra belegen geitenkaas. Hij is iets droger van structuur, lekker pittig en mooi notig van smaak.
€ 6,45
Buurenkaas geit Oud
De Buurenkaas Geit Oud is pittig van smaak, romig van structuur en heeft prachtige tonen van karamel. Dit is de perfecte kaas om op een kaasplank te leggen, om mee te koken en zo uit het vuistje.
€ 7,20
Buurenkaas geit Overjarig
Onze Buurenkaas geit Overjarig is lekker om te raspen voor over de risotto, maar is ook fantastisch om van te snoepen bij de borrel. De Overjarige is inmiddels drie jaar oud en daarom uniek in zijn soort.
€ 7,35
Buurenkaas geit Kummel
Deze heerlijke Buurenkaas geit Kummel is lekker voor op de boterham, of wanneer je een nieuwe twist wilt geven aan je kaasplank. De kaas is Belegen en daardoor notig van smaak en romig van structuur.
€ 6,15
Buurenkaas geit Fenegriek
De smaak van deze romige geitenkaas wordt versterkt door fenegriek. De notige smaak die dit zaadje geeft aan de romige, frisse geitenkaas, zorgt voor een ware smaakexplosie. En hoewel dit zaadje de smaak van walnoot heeft, kan hij ook gegeten worden door mensen met een notenallergie. Wat wil je nog meer?
€ 6,15
Buurenkaas geit Truffel
Wie had gedacht dat jongbelegen geitenkaas en truffel zo’n mooie combinatie vormen? Wij hadden stiekem al een vermoeden dat de romige smaak van de geitenkaas en de intense smaak van de truffel een droomcombi zouden zijn. Buurenkaas Geit met Truffel is ook bijzonder lekker in Buurenkaasfondue.
€ 7,65
Buurenkaas geit Lavendel
De frisse smaak van de geitenkaas met licht zoete tonen past meer dan perfect bij de bloemige en ‘vrolijke’ smaak van de lavendel. Het is een van de smaken die onze kaasmaakster Dalina bedacht voor onze nieuwe kazen.
€ 6,15
Buurenkaas geit Gember Koriander
De romige structuur van de geitenkaas gaat perfect samen met het scherpe randje van de gember en de kruidige smaak van de koriander.
€ 6,15
Buurenkaas geit Citroen Tijm
Buurenkaas geit Citroen Tijm De romige structuur van de geitenkaas gaat perfect samen met de smaken van gedroogde citroenschil en verse tijm.
€ 6,15

Specials

Planken

VriMiBo-box Bestellen
Zeg nou maar eerlijk: je mist die vrijdagmiddagborrel enorm nu je thuis werkt. Laat die laptop gewoon aanstaan en vier die vrimibo met je collega’s via Skype. Je kunt deze borrelbox perfect naar je vrienden opsturen: Twee stukken kaas Minichutney Gezouten amandelen
€ 13,95
Streefkerkse Borrelbox
Tijd voor een borrel, dat hebben we wel verdiend, toch? Samen met Brouwerij De Blauwe IJsbeer hebben we de handen ineen geslagen en stelden we deze lekkere borrelbox samen. Lekkere kazen van onze eigen boerderij en bieren van de brouwer uit de buurt. Daar wordt een mens toch blij van? Maar wat zit er in die borrelbox? Streefkerkse Borrelbox €25,- * 200 gram Buurenkaas Koe Jong Belegen * 200 gram Buurenkaas Geit Gember, Venkel & Koriander * 200 gram Buurenkaas Koe Daslook * 200 gram Buurenkaas Geit Belegen * Holiday on Ice * Weijsbeer * Gouwe Ouwe IJsbeer * Mooi Weer IJsbeer
€ 25,00
Cadeaupakket Bestellen
Verdient iemand een mooi, en vooral ook, lekker cadeaupakket? Dan kun je deze bij ons bestellen. Wij stellen graag een mooi pakket samen, gericht op foodpairing. Het pakket kán de volgende producten bevatten: Wijn, kaas, kaastoast, kaasstengels, chutney, mosterd, vijgenbrood. We zorgen er voor dat de kaas vers gesneden wordt, waarna hij gevacumeerd wordt. Zo is de kaas acht weken houdbaar. Geef bij het afrekenen eventuele wensen aan. Denk hierbij aan: Lactose-intolerantie, zwangerschap. Maar ook vooral of je wijn, bier, madeira of juist helemaal geen alcohol wil.
€ 35,00
Vul je adres in
Bewerken
.